Naslovna » BG špijun » 7. festival vina „Vinofest“ u Vršcu

7. festival vina „Vinofest“ u Vršcu

U Vršcu će 23. i 24. marta u hotelku „Srbija“ biti održan 7. festival vina „Vinofest“. Cena ulaznice je 200 dinara, a svaki posetilac dobija vinsku čašu sa logom festivala i kupon za učestvovanje u nagradnoj igri.

Ova, sada već tradicionalna manifestacija iz godine u godinu privlači sve veći broj izlagača, kako vinara tako i proizvođače vinarske i vinogradrske opreme. Pored redovnih izlagača iz naše zemlje veliko interesovanje za ovaj festival, pokazuju i vinari iz Mađarske, Rumunije, Hrvatske, Slovenije, Makedonije, Bosne i Hercegovine tako da ova manifestacije sada ima međunarodni karakter. Ove godine imaćemo i vinare iz Ukrajine.

Pored izložbenog, ovaj festival ima i takmičarski karakter, odnosno vinari koji su zainteresovani mogu doneti svoja vina na ocenjivanje. Ocenjivanje vrši stručna komisija. Vina na ocenjivanje mogu poslati i vinari koji ne učestvuju na festivalu nego samo žele da provere kvalitet svojih vina i osvoje neku od nagrada, kao što su Velika zlatna medalja za kvalitet u raznim kategorijama vina, koje sad već imaju prestižno značenje među vinarima.

Prateća manifestacija Vinofesta i ove godine biće Prolećni sajam cveća koji će se održati od 23. do 25. marta na Svetosavskom trgu (Ruski park) koji je odmah ispred hotela „Srbija“. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.