Naslovna » Izlasci » Festivali » Belgrade Tango Encuentro – čitav svet u zagrljaju

Belgrade Tango Encuentro – čitav svet u zagrljaju

Treći međunarodni festival Belgrade Tango Encuentro (BTE) biće održan u Beogradu od 17. do 23. aprila, u organizaciji Instituta Tango Natural.

Na festivalu će se zajedno naći najkontroverzniji parovi savremenog tango plesa (Sebastian Arce i Mariana Montes, Horacio Godoi i Magdalena Gutierez), najtraženiji evropski tango DJ SuperSabino Tango Groove Master i elektro-tango atrakcija, bend Otros Aires.

Tokom trajanja festivala u Studentskom kulturnom centru će se tokom dana održavati master klasovi tango muzike i plesa, kao i izložbe unikatne odeće i cipela inspirisanih ovom kulturom, dok će večeri biti rezervisane za svečane plesne večeri (milonge) i nastupe festivalskih zvezda.

Otros Aires će svoj prvi nastup imati na gran milongi 22. aprila, dok će dan kasnije svojim koncertom otvorenim za javnost zatvoriti festival, kao i prošle godine kada su svojim prepoznatljivim ritmom i dobrom energijom oduševili beogradsku publiku.

Smotra koja okuplja neke od najznačajnijih svetskih plesača, orkestara i DJ-eva je još 2010. godine istakla Beograd na mapi tango sveta. Prošle godine je u srpskoj prestonici ugostila posetioce iz više od 30 zemalja sveta svrstavši se tako među desetak najvećih tango festivala u Evropi. (danubeogradu.rs)

loading...