Naslovna » Izlasci » Festivali » Beogradski festival igre od 28. marta do 12. aprila

Beogradski festival igre od 28. marta do 12. aprila

Beogradski festival igre, koji se pod pokroviteljstvom grada Beograda održava od 28. marta do 12. aprila, predstaviće petnaest vrhunskih plesnih produkcija, autora i izvođača.

Deveta manifestacija se održava pod sloganom „Krug se piše beskonačno“, navela je direktorka festivala Aja Jung. Ona je izrazila veliku zahvalnost gradu i Sekretarijatu za kulturu na nesebičnoj i dugogodišnjoj podršci.

Članica Gradskog veća Vesna Marjanović podsetila je da grad preko resornog sekretarijata pomaže ovaj festival od samog osnivanja. Izrazila je zadovoljstvo jer se u Beogradu skoro deceniju održava prestižan festival koji dovodi svetska imena savremenog plesa.

– Za grad Beograd ovaj festival značajan je jer promoviše savremenu plesnu scenu i obrazuje i formira domaću publiku – kazala je Vesna Marjanović.

Gradska sekretarka za kulturu Ivana Avžner istakla je značaj koji je festival uspeo da postigne za nepunih deset godina, reprezentujući na najbolji način našu zemlju i glavni grad. Ona je podsetila da je prošle godine na predlog ovog sekretarijata Agencija za evropske intergracije i saradnju sa udruženjima Beogradskom festivalu igre dodelila priznanje „Zvezda Beograda“ za doprinos kulturnom razvitku naše prestonice.

Poštovaoci plesa biće u prilici da vide najznačajnije svetske trupe, poput Nacionalne plesne kompanije iz Madrida, zatim jednu od najznačajnijih balerina današnjice Silvi Gilem, koja će prvi put gostovati u Beogradu, Holandski plesni teatar, kao i nekoliko kompanija iz Izraela i SAD. Pored beogradske publike, festival će se predstaviti i publici u Novom Sadu i Zrenjaninu. (Beoinfo)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.