Naslovna » BG servis » Displeji na stanicama obaveštavaju kada stiže prevoz

Displeji na stanicama obaveštavaju kada stiže prevoz

Na deset stanica javnog gradskog prevoza u gradu u funkciji su displeji sa kojih će građani dobijati informaciju na kojoj udaljenosti se nalazi vozilo koje očekuju.

Displeji su već postavljeni u Ulici kralja Milana, u smeru ka Terazijama, na kružnom toku Slavija, na Zelenom vencu, u smeru ka Terazijskom tunelu, a uskoro će biti u funkciji i u Takovskoj naspram Glavne pošte u smeru ka „Mostaru“, u Bulevaru kralja Aleksandra kod Pionirskog parka i to na stanici ka Vukovom spomeniku, kod opštine Novi Beograd u smeru ka centru grada, kod Doma omladine ka Pančevačkom mostu, na stajalištu „Kijevska“ u Požeškoj u smeru ka centru grada, kod Sajma u smeru ka Banovom brdu, kao i u Bulevaru Mihajla Pupina – TC „Ušće“, pored pumpe „Dejton“.

– U narednih nekoliko meseci na stajalištima javnog gradskog prevoza će biti postavljeno još stotinu displeja, i to na najfrekventnijim stanicama. Oni će građanima davati tačne informacije o autobusima koji nailaze. U toku je i probno korišćenje besplatne SMS usluge, koja zvanično počinje da funkcioniše 15. marta. Svi mobilni operateri na zahtev *011*kod stanice# šalju podatak kada prevoz stiže. Osim podatka kada nailazi prvo vozilo, građani će dobiti informaciju kada nailaze i ostala vozila sa trase na kojoj čekaju – precizirao je član Gradskog veća Željko Ožegović.

Kako je istakao, ova usluga će doprineti rasterećenju gradskog saobraćaja, jer će korisnici moći da odluče da li će ući u prvo i naredno vozilo, ukoliko je u prvom gužva. (Beoinfo)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.