Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Dva humanitarna koncerta u DKCB-u

Dva humanitarna koncerta u DKCB-u

U Velikoj sali Dečjeg kulturnog centra Beograda (Takovska 8), u nedelju, 1. aprila od 17.00 i 20.00, biće održana dva humanitarna koncerta za pomoć mladoj pesnikinji Ani Ilić iz Vladičinog Hana, oboleloj od genetske neizlečive bolesti. Organizatori su DKCB, Program za dijasporu RTS-a i Prva škola za pop i rok u Srbiji – Master Blaster studio.

Celokupan prihod od ulaznica, čiju će cenu određivati svaki posetilac individualno, u skladu sa svojim mogućnostima, namenjen je poboljšanju kvaliteta života mlade pesnikinje Ane Ilić, kako bi u boljim životnim uslovima nastavila da piše svoju poeziju. Koncertu će prisustvovati Ana Ilić i njeni drugovi iz škole.

Ana Ilić ima petnaest godina i obolela je od genetske neizlečive bolesti. Njena porodica je u vrlo nezavidnoj materijalnoj situaciji, stoga je pomoć dobrotvora neophodna za specijalne medikamente i redovnu terapeutsku rehabilitaciju.

Svoju životnu borbu, Ana Ilić ispovedila je u zbirci poezije „Pod svetlom istine“. Stihovima se bori protiv opake, neizlečive bolesti i poručuje: „Ja ću biti tu. Ja ću ostati“. Talenat i značaj njenih spisateljskih i mladalačkih napora prepoznao je ugledni domaći izdavač knjiga, a zbirka je objavljena uz preporuku: „Ana Ilić je svojim pesmama, u koje je smestila svoj mali život i životnu borbu, uspela da nadvisi sebe samu i ljudima da lekciju koliko su dragoceni zdravlje i normalan život.“ (Beoinfo)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.