Naslovna » Izlasci » Festivali » Festival studentskog filma 2012

Festival studentskog filma 2012

XIII Festival studentskog filma održaće se od 15. do 18. marta u Muzeju jugoslovenske kinoteke (Kosovska 11).

Na repertoaru festivala čiji je slogan „Čekiraj se“ naći će se najbolji studentski filmovi iz svih krajeva sveta. Reč je o radovima studenata prestižnih evropskih i svetskih akademija među kojima su i naši, studenti Beogradskog univerziteta. Selekcioni tim festivala je između 200 pristiglih filmova odabrao više od 50. Zastupljeni su različiti žanrovi, pa će tako svako moći da pronađe film po svom ukusu, a biće održane i edukativne, filmske radionice.

Prateći program biće održan u „Parobrodu“, a posebno ističemo izložbu „Filmografija – jedna scena, rečito putovanje“. Reč je o izložbi fotografija odabranih na konkursu, posle koga je grupa mladih dramaturga osmislila kratke sinopsise polazeći od onoga što vidi na fotografiji.

U okviru programskog segmenta „Studentski film – putovanje kroz vreme“, biće prikazani prvi filmovi danas poznatih reditelja domaće kinematografije.

Jedan deo pratećeg programa festivala posvećen je i izložbi nakita napravljenog od filmske trake. U okviru ove izložbe svoj rad predstaviće mlada umetnica Dragana Romić, koja već nekoliko godina uspešno samostalno proizvodi minđuše i ogrlice u kojima se kriju razne filmske priče.

Drugog dana festivala nastupiće domaći pop bend Threesome, a trećeg dana, posle projekcija studentskih filmova danas profesionalnih reditelja, publiku će u svet filmske muzike uvesti studenti Fakulteta muzičkih umetnosti u Beogradu.

FSF se održava uz podršku Ministarstva kulture, Kancelarije za mlade Stari grad i Kancelarije za mlade Opštine Novi Beograd. (danubeogradu.rs)

loading...