Naslovna » Izlasci » Muzika » Klasika » FMU u Guarnerijusu: Jelena Matović

FMU u Guarnerijusu: Jelena Matović

Centar lepih umetnosti Jovana Kolundžije Guarnerius (Džordža Vašingtona 12) u aprilu će pokrenuti ciklus „FMU u Guarnerijusu“, posredstvom koga će se široj javnosti predstaviti najbolji diplomci Fakultete muzičke umetnosti u Beogradu. Prvi u nizu je koncert violinistkinje Jelene Matović, zakazan za 22. april (20.00). Jelenu će za klavirom pratiti Ivana Pavlović. Na programu će biti dela Franka Debisija i Isaja.

Ovaj ciklus koncerata pokrenut je na inicijativu dekana fakulteta, dr Dubravke Jovičić i u okviru njega će se do jula ove godine publici predstaviti 14 svršenih studenata – gudača, duvača, solo pevača i pijanista, koji su na svojim katedrama izabrani za najbolje. Učesnici ciklusa su i višestruki dobitnici prestižnih nagrada na domaćim i međunarodnim takmičenjima, a kao najbolji na svojim odsecima, dobitnici su i nagrada iz fondova koji nose imena naših istaknutih muzičara.

Violinistkinja Jelena Matović je dobitnica brojnih nagrada na domaćim i međunarodnim takmičenjima od kojih treba izdvojiti drugo mesto na Internacionalnom takmičenju violinista u Parizu i prve nagrade na takmičenjima „Petar Konjović“ i „Petar Toškov“. Dva puta je proglašena za najboljeg studenta na odseku violine FMU-u, a dobitnica je i nagrade za najbolji diplomski ispit u školskoj 2009/2010 godini. (danuboegradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.