Naslovna » Izlasci » Film » Korejski filmovi u Biblioteci grada

Korejski filmovi u Biblioteci grada

Ciklus korejskih filmova u Rimskoj dvorani Biblioteke grada Beograda (Knez Mihailova 56) biće organizovan 12, 19. i 26. marta.

Ukoliko volite korejski smisao za humor, korejski duh i tradiciju, intrigantnu istoriju na tlu Istočne Azije, onda su ovo pravi filmovi za vas. Ciklus je osmislilo Srpsko-korejsko udruženje „Pod jednim nebom“ u saradnji sa BGB. (danubeogradu.rs)

 

Ponedeljak, 12. mart (19.00) Moja čudna devojka (Je-jong Kvak, 2001)
Komedija iz 2001. zasnovana je na istinitom događaju čija priča počinje na internet stranici na kojoj momak piše o svom susretu sa čudnom i pomalo nasilnom devojkom sa kojom je stupio u „nesvesnu vezu“ iz koje ne može da izađe. Film na komičan način prikazuje sve nevolje nesrećnog momka koji pokušava da se izbori sa svojom pijanom, nasilnom devojkom kojoj ne zna čak ni ime.

Ponedeljak, 19. mart (19.00) Proleće, leto, jesen, zima… i proleće (Kim Ki-duk, 2003)
Usred divljine, na jezeru, nalazi se skromni budistički hram u kome se mladi monah obučava sticanju mudrosti. Međutim, njegov um će pomutiti mlada majka koja u hram dovodi bolesno dete na lečenje. Monah se zaljubljuje i spoznaje požudu kojoj još nije dorastao. Odlučuje se da pođe za ženom nazad u moderni svet kom ne pripada.

Ponedeljak, 26. mart (19.00) More zna (Kim Ki-jang, 1961)
Ratna melodrama o mladom Korejcu Arunu Unu koji živi u Japanu. Mladić je pozvan da služi vojsku u japanskoj gardi gde tokom pripreme doživljava strahovit tretman. Ovaj film govori o odnosu između Japana i Koreje nekad – netrpeljivosti koja je ostavila trag i u današnjem vremenu.