Naslovna » Porodica » Deca » Jubilarno Pozorište Zvezdarište od 20. aprila

Jubilarno Pozorište Zvezdarište od 20. aprila

Dečji pozorišni festival Pozorište Zvezdarište biće održan od 20. do 25. aprila u Ustanovi kulture „Vuk Karadžić“ (Bulevar kralja Aleksandra 77a).

Desetu, jubilarnu manifestaciju za decu i mlade organizuje GO Zvezdara, uz podršku Ministarstva kulture Republike Srbije i Sekretarijata za kulturu Skupštine grada Beograda. Ove godine, za učešće je prijavljeno 45 predstava iz 37 pozorišta i devet država, a selektor Momčilo Kovačević odabrao je deset predstava. Tim povodom je rekao:

– Imajući pred sobom sliku celog kulturnog regiona Balkana kroz dečija pozorišta koja ih možda i najistinitije prikazuju, zapaža se, sociološko-politički gledano, da u zemljama Evropske zajednice, ili kandidatima, preovlađuju predstave u kojima čudo ili čarobni štapić donose srećan kraj. Mnogo ređe gledamo poučne predstave o isplativosti ličnog truda. Iako ima onih koji s prezirom gledaju na to: da svaka pozorišna predstava, naročito one za decu, mora nužno sadržavati neku poruku – pouku, i da nije dovoljno da nas samo zabavi; ja sam za poruku. U svakoj od deset odabranih predstava tražio sam priču o radu, o Cvrčku i mravu.

PROGRAM FESTIVALA POZORIŠTE ZVEZDARIŠTE 2012. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.