Naslovna » BG svaštara » Promocije » Letnji red letenja: Jatom do svih krajeva sveta

Letnji red letenja: Jatom do svih krajeva sveta

Putnici Jat ervejza od 25. marta do 27. oktobra 2012, iz Beograda mogu da putuju u 35 evromediteranskih gradova i 25 zemalja.

Srpski nacionalni avioprevoznik u toku letnje sezone obavlja saobraćaj sa 231 frekvencijom nedeljno, a u ponudi je i 56 letova sedmično koje Jat ima zahvaljujući saradnji sa kod-šer partnerima.

Tokom letnje sezone Jat će otvoriti saobraćaj ka tri destinacije u Hrvatskoj – Splitu, Dubrovniku i Puli, a ponovo će poleteti i ka Đironi u Španiji, kao i ka Ohridu i Solunu. Kako bi izašao u susret većem interesovanju putnika za putovanja ka glavnom gradu Velike Britanije povodom predstojećih Olimpijskih igara, Jat će tokom ovog leta od sredine juna do sredine septembra pored sletanja na najveći londonski aerodrom Hitrou sletati i na aerodrom Getvik.

Pored ovih destinacija tu su i dodatne frekvencije za Moskvu kako bi putnici imali bolje veze sa destinacijama u regionu. Povećan je i broj frekvencija sa Bečom, Briselom, Diseldorfom, Rimom, Solunom i Larnakom kako bi se izašlo u susret našoj dijaspori. Od 1. juna posle otvaranja novog aerodroma u Berlinu, Jat će povećati i broj frekvencija ka glavnom gradu Nemačke.

Prvi put posle 1991. Jat će na relaciji Beograd-Split poleteti početkom jula i leteće svakog ponedeljka i četvrtka, sve do kraja septembra. Letovi za Pulu obavljaće se od sredine juna do sredine septembra utorkom i subotom. Kao i prošle i tokom ove letnje sezone Jat će leteti za Dubrovnik. Saobraćaj će se obavljati od sredine juna do kraja septembra, svake srede, petka i nedelje. Najfrekventnije linije Jat ervejza su za Amsterdam, Frankfurt, Diseldorf, Rim, Beč, Cirih, Moskvu, Pariz, London (Hitrou), Atinu, Skoplje, Sarajevo, Podgoricu i Tivat na kojima avioni nacionalnog avioprevoznika lete najmanje jednom dnevno.

Šest puta nedeljno leti se za Berlin, Milano i Brisel, a pet puta sedmično za Stokholm, Larnaku i Istanbul. Četiri puta nedeljno Jat leti za Solun i Kopenhagen. Tri puta nedeljno leti se za Štutgart, London (Getvik), Tel Aviv, Ohrid i Dubrovnik. Jat leti dva puta nedeljno za Geteborg, Đironu, Monastir, Split i Pulu.

U saradnji sa šest nacionalnih aviokompanija, na bazi komercijalnih ugovora o zajedničkom korišćenju linija, putnici iz Srbije mogu da putuju ka šest evropskih destinacija. Adrija ervejzom osam puta nedeljno do Ljubljane, Taromom šest puta nedeljno za Bukurešt i LOT-om pet puta nedeljno za Varšavu. Jat u saradnji sa Ostrijan erlajnzom nudi još dvadeset tri leta nedeljno do Beča, a sa Alitalijom nudi još sedam letova nedeljno za Rim, dok je sa Aeroflotom omogućeno još sedam letova sedmično za Moskvu.

Do svih gradova u Evropi ka kojima Jat ne leti direktno, može se stići u kombinaciji sa drugim avioprevoznicima i to sa Alitalijom, Ostrijenom, Britiš Midlandom, Britiš ervejzom, Aeroflotom, Er Berlinom, LOT-om, Adrija ervejzom, Taromom i Finerom. Putnicima za Australiju, Novi Zeland, Bliski i Daleki istok i Indiju, Jat ervejz nudi najpovoljnije veze u saradnji sa kompanijom Emirates, Etihad erlajnzom, Singapur erlajnzom i Srilankan erlajnzom preko više evropskih gradova. Do Pekinga i Šangaja može se stići Aeroflotom preko Moskve i Er Čajna iz gradova u Evropi.

Veze za Severnu i Južnu Ameriku omogućene su u saradnji sa kompanijom Alitalija preko Milana i Rima, LOT-om preko Varšave, kompanijama Virdžin Atlantik i Britiš ervejz preko Londona, KLM-om preko Amsterdama, Ostrijanom preko Beča kao i Er Berlinom preko aerodroma u Nemačkoj. U Afriku putnici mogu putovati iz Beograda kombinovanim letovima Jat ervejza i kompanijama Alitalija, Ostrijan erlajnz, Emirates i Etiopijan erlajnz. (danubeogradu.rs)

loading...