Naslovna » Izlasci » Film » „Lokalni vampir“ u bioskopima od 29. marta

„Lokalni vampir“ u bioskopima od 29. marta

Pošto je prikazan na ovogodišnjem FEST-u, film crnogorskog reditelja Branka Baletića „Lokalni vampir“ naći će se od 29. marta na repertoarima beogradskih bioskopa.

Iako sadrži elemente akcije, erotike i horora, ovaj film je komedija i bavi se mentalitetom junaka u trenutku kada ih tranzicija zatiče nespremne. Zaplet filma započinje kada majka lažno prijavljuje sinovljevu smrt kako bi ga spasla kockarskih dugova. Sin se krije i noću izlazi kao vampir u nameri da se sveti protivnicima, udvaračima svoje „udovice“ i svoje majke.

Uloge tumače Mišo Obradović, Gordana Gadžić, Kristina Stevović, a pisac scenarija je Branko Kovačević.

„Lokalni vampir“ je premijerno prikazan na prošlogodišnjem filmskom festivalu u Puli, a zatim je otvorio i filmski festival u Herceg Novom. Sniman je tokom leta 2010. godine na prelepim lokacijama oko Skadarskog jezera.

Posle 16 godina produciranja i pisanja scenarija, Branko Baletić se ovim filmom konačno vratio u rediteljske vode. Njegovo poslednje ostvarenje u ulozi reditelja je kultna serija „Otvorena vrata“ iz 1995. godine, a publici je sigurno poznat po filmovima iz 80-ih godina „Balkan ekspres“, „Sok od šljiva“, „Uvek spremne žene“. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.