Naslovna » Izlasci » Izložbe » „Mali Pjer“ u CZKS „Šumice“

„Mali Pjer“ u CZKS „Šumice“

U Centru za kulturu i sport „Šumice“ (Ustanička 125) od 26. marta (12.00) do 2. aprila biće otvorena izložba dečje karikature „Mali Pjer“. Posetioci će moći da vide 79 najboljih radova.[divider]

Žiri u kome su bili Goran Divac, Bojan Ljubenović, Tošo Borković, Dragutin Gane Milanović i Marko Somborac, istaknuti karikaturisti, nagradio je 15 dečjih radova. U kategoriji osnovnih škola prvu nagradu osvojila je Ana Stakić, učenica OŠ „Jovan Sterija Popović“, a u kategoriji srednjih – Anja Tončić iz Prve beogradske gimnazije.

Na konkursu je učestvovalo oko 8.600 dece iz 193 osnovne i srednje škole u Srbiji. Dečji radovi su najčešće inspirisani temama vezanim za porodicu, školu, zaštitu životne sredine, prikaz javnih ličnosti i pojava društvenog okruženja.

Organizatori ovog, 18. po redu, konkursa su Prijatelji dece Beograda i Kompanija „Novosti“, pokrovitelj grad Beograd, a domaćini Prijatelji dece Voždovca i Centar za kulturu i sport „Šumice“. (Beoinfo)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.