Naslovna » Izlasci » Sajmovi » Mikser Design Food

Mikser Design Food

Organizacija Mikser upriličiće prvi dizajnerski događaj posvećen hrani – Mikser Design Food – 24. marta od 12.00 do 20.00 u svom prostoru Mikser House (Karađorđeva 46). Ista manifestacija biće ponovljena 28. aprila. Biće priređen i DJ program.

U poslednjih nekoliko godina, većina svetski poznatih dizajnera počela je da se bavi nekim aspektom gastronomske kulture: sastojcima i njihovom pripremom, kulinarskom procesom, dizajnom kuhinje i predmeta u njoj, serviranjem hrane. Vrhunski supermarketi, restorateri i kuvari okreću se ka dizajnerima ne bi li ponudu učinili kulturno relevantnijom i ekonomski komercijalnijom.

U dizajnerskim krugovima, hrana polako postaje nova teritorija istraživanja i ne ograničava se samo na dizajn pakovanja. Od velikih dizajnerskih sajmova preko vodećih svetskih dizajnerskih škola, pojavljuju se radovi vezani za hranu, a organizacije koje obično okupljaju gastronomske profesionalce počinju da se bave i njenim dizajnom, kulturološkim aspektima, hranom kao doživljajem ili umetničkim performansom.

Organizacija Mikser po prvi put u Srbiji otvara ovu temu i poziva restorane, male i velike proizvođače hrane, male i velike vinarije, male radionice za izradu lokalnih specijaliteta, industrijske i grafičke dizajnere, proizvođače kuhinjske opreme, medije i zaljubljenike u gastronomiju koji se hranom i vinima bave sa takvom veštinom, posvećenošću i ljubavlju da ih to izdvaja u posebnu kategoriju. Kao izlagači na Mikser Design Food događaju izlagači će biti u prilici da prikažu i ponude na prodaju svoje proizvode posetiocima, da prate i učestvuju u programu radionica i živim časovima kuvanja, ili razmene iskustva sa istomišljenicima. (danubeogradu.rsfoto: Sura Nualpradid / FreeDigitalPhotos.net)

loading...