Naslovna » Izlasci » Muzika » Novi albumi » Novi album i koncert: Milan Petrović Quartet

Novi album i koncert: Milan Petrović Quartet

Milan Petrović Quartet održaće koncert u petak, 2. marta (22:00) u klubu Akademija 28 (Nemanjina 28) i tom prilikom će promovisati novi album „Excursion“, koji je objavljen kao izdanje Studentskog kulturnog centra Novi Sad.

Milan Petrović je kvartet oformio po završetku studijskog rada na albumu. U drugoj polovini prošle godine sa bendom je održao 25 koncerata pa istim tempom želi da nastavi i u ovoj 2012.

Aktuelni album do sada su najavili singlovi „Orient Express“ (vokal i tekst pesme Sky Wikluh) i „Autumn in London“ (gostovali Aca Celtic, Vasil Hadžimanov i Dušan Bezuha). Inače, na albumu se nalazi 12 pesama, od kojih 11 instrumentalnih. Glavni snimatelj i producent bio je Ivan Balvanlilev, dok su sve kompozicije autorsko delo Milana Petrovića. Još neki od učesnika na albumu, pored spomenutih, su Ivan Aleksijević, Vladan Vučković Paja, Ana Stanić, Alberto So Sabi, Aleksandar Zafirov Zafa, Branko Isaković, Vladimir Maričić, Lazaro del Toro Vega…

Dođite na njihov koncert u petak uveče ako budete bili raspoloženi za funk, blues, swing, sa etno i jazz elementima. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.