Naslovna » Izlasci » Muzika » Novi albumi » Novi album: Polyester Shock

Novi album: Polyester Shock

Pet godina posle albuma prvenca „Stereo“ (Automatik Records, 2007.) i „Soba 304“ (Self-released, 2009.), beogradski rock’n’roll bend Polyester Shock objavio je novi, treći album, nazvan jednostavno „Polyester Shock“, i to kao besplatan download na sajtovima regionalnog MTV-ja.

Od petka, 9. marta, postoji mogućnost besplatnog preuzimanja albuma (kliknite OVDE).

Polyester Shock postoje od 1999. godine. Iza sebe imaju veliki broj singlova, tri albuma, mnogo koncerata, nastupa na raznim festivalima (Exit, Beerfest Niš…). Bend čine Daniel Mihajlović (vokal), Zoran Spirovski (bubanj), Nemanja Ilić (gitara) i Marko Jablanov (bas gitara), uz povremeno koncertno gostovanje prijatelja muzičara.

– Album ‘Polyester Shock’ ne donosi ništa novo i revolucionarno na polju rock’n’roll muzike – potpuno je NEprogresivan, apsolutno NEavangardan, na njemu nema škripanja, zujanja, pištanja, kao ni tajnih mudrosti sakrivenih u tekstovima. Više je poput neke r’n’r vremenske mašine, koja vodi slušaoca na putovanje kroz 60/70/80 godine XX veka, i koja se možda malo više zadržava negde u 70-im, tek toliko da dopuni baterije… pa ga onda naglo vrati nazad u današnjicu… Dakle, jedanaest novih, klasičnih r’n’r hitova… – ovako su ukratko opisali novi album članovi benda.

Kao specijalni gost na pesmama „Pogledaj napred“ i „Zmaj“, gitaru je svirao Željko Nikolić, gitarista i pevač benda Roze Poze. „Polyester Shock“ je sniman, miksan i produciran u Studiju 15 u Beogradu, a produkciju i mastering (Red Wall Box studio) je uradio Nemanja Ilić, gitarista benda. Za prvi singl, propraćen spotom koji se pojavio istovremeno kada i album, izabrana je pesma „Odmah i sad“. (danubeogradu.rs)