Naslovna » BG servis » Novobeogradske radionice: Osnove turskog jezika

Novobeogradske radionice: Osnove turskog jezika

Kancelarija za mlade Novi Beograd pokrenula je ciklus radionica kroz koje će mladi dobiti priliku da se upoznaju sa različitim zemljama, kulturama i osnovama jezika svake od njih. Prva zemlja bila je Češka, a nastavlja se sa Turskom i osnovama turskog jezika kroz 12 radionica.

Radionice će se održati od 26. marta do 3. maja u prostorijama Kancelarije za mlade Novi Beograd, Milentija Popovića 32a, svakog ponedeljka i petka od 10.00 do 11.30.

U saradnji sa edukativnim centrom „Bejza“ realizovaće se radionice na kojima će mladi dobiti priliku da se upoznaju sa osnovama i karakteristikama turskog jezika, zajedničkim rečima turskog i srpskog jezika, kratkom istorijom ove zemlje, ekonomijom i savremenom Turskom i njenom kinematografijom kroz projekciju filma.

Tokom trajanja radionica mladima bi takođe bilo omogućeno direktno uključenje studenta iz Turske kako bi imali priliku da postave konkretna pitanja i dobiju odgovore od svojih vršnjaka.

Pozivaju se svi mladi između 15 i 30 godina koji žive u Novom Beogradu da se prijave za radionice tako što će poslati svoje podatke (ime i prezime, godina rođenja, adresa stanovanja, kontakt telefon) uz odgovor na pitanje: „Tursku želim da upoznam zato što …..?“ na mejl: jelena.mitic@novibeograd.rs najkasnije do 24. marta u 15.00. Broj učesnika je ograničen. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.