Naslovna » Izlasci » Film » Bioskopski repertoari » Operski spektakli u bioskopu „Cineplexx“

Operski spektakli u bioskopu „Cineplexx“

Prikazivanjem „Travijate“ u produkciji milanske Skale, 21. marta od 19.00, u bioskopu „Cineplexx“ (Delta City, Jurija Gagarina 16) počinje operska sezona.

Po prvi put u Srbiji, gledaoci će imati priliku da iz bioskopskih sedišta prate ekskluzivne nefilmske sadržaje, odnosno operske i baletske predstave u izvođenju ansambala prestižnih svetskih teatara. Na repertoaru bioskopa „Cineplexx“ naći će se tokom marta, aprila, maja, juna i jula šest visoko kvalitetnih snimaka poznatih operskih naslova, da bi od septembra krenuli uživo prenosi iz čuvene njujorške Metropoliten opere, milanske Skale i moskovskog Boljšoj teatra.

Prva, koja će 21. marta otvoriti opersku sezonu, je Verdijeva „Travijata“ u izvođenju ansambla milanske Skale. U aprilu će biti prikazana „Norma“ u produkciji Teatra Komunale iz Bolonje, kao i „Toska“ minhenskog Narodnog pozorišta. Opera „Ana Bolen“ izvedena u Bečkoj operi, biće na repertoaru u maju. Grandiozna predstava „Aida“ sa više od 300 izvođača ansambla milanske Skale biće prikazana u junu. Ova uvertira za predstojeću sezonu (2012/2013) uživo prenosa završava se u julu snimkom opere „Nabuko“, koja se samo jednom godišnje izvodi u antičkom pozorištu Taormina na Siciliji.

Glavne uloge u ovim operama pripadaju aktuelnim operskim divama Danijeli Desi, Angeli Georgiu i Ani Netrebko. Ovi fantastični vokali, veličanstvene scenografije, bogati kostimi i vrhunska produkcija pružiće posetiocima bioskopa i ljubiteljima ovog žanra nesvakidašnji bioskopsko-operski doživljaj.

Za ove spektakle zainteresovani će imati mogućnost pretplate. Rezervacije će biti moguće od 8. marta. Više informacija može se naći na www.cineplexx.rs. (danubeogradu.rs)