Naslovna » Izlasci » Sport » Ove godine 62 takmičenja „Trofej Beograda“

Ove godine 62 takmičenja „Trofej Beograda“

Tokom ove godine biće održano 62 takmičenja „Trofej Beograda“ pod pokroviteljstvom gradskog Serektarijata za sport i omladinu, najavio je Dragan Ćirić, zadužen za organizaciju sportskih manifestacija u prestonici.

On je naveo da „Trofej“ obuhvata 59 sportskih disciplina u organizaciji Sportskog saveza Beograda, Saveza za sport i rekreaciju invalida glavnog grada, Sport invalida – slepi Beograda i Sportskog rekreativnog društva slepih „Napredak“, kao i Gradske organizacije gluvih.

Većina takmičenja je, po njegovim rečima, međunarodnog karaktera koja direktno doprinose afirmaciji Beograda i Srbije, kao i popularizaciju sporta u našoj zemlji.

– Takmičenja omogućavaju beogradskim sportistima, sportskim savezima i sudijskim organizacijama sticanje međunarodnog iskustva i ubrajaju se u sastavni deo kulturne i turističke ponude Beograda – ukazao je Ćirić za Beoinfo.

On je istakao da je u ovoj godini održano takmičenje u skijanju, dok će posle Evropskog prvenstva u rvanju, koje se ovih dana održava u prestonici, biti održan (1. aprila) i „Trofej Beograda“ u toj disciplini u organizaciji Sportskog društva „Radnički“.

– Istog vikenda će u Ledenoj dvorani „Pionira“ biti održano istoimeno takmičenje u klizanju, a narednog na Adi Ciganliji „Trofej Beograda“ u ragbiju. Tokom aprila će na relaciji Ljig, Lazarevac, Barajevo, Sopot, Beograd biti organizovan „Trofej“ u biciklizmu, dok će krajem istog meseca na obnovljenim bazenima SC „Tašmajdan“ svoje veštine prezentovati skakači u vodu – naveo je Ćirić.

U narednim mesecima će, kako je istakao, poštovaoci sporta imati priliku da uživaju u ekipnim, pojedinačnim, borilačkim, tradicionalnim ili manje popularnim disciplinama, koje će sportski savezi organizovati u ženskoj i muškoj konkurenciji, kao i za različite kategorije učesnika.

„Trofej Beograda“ je na osnovu analize programa sportskih manifestacija pokrenut u 2003. godini, kako bi se sa prepoznatiljivim identitetom organizovala takmičenja iz svih sportskih grana zastupljenih u prestonici, a sa ciljem dalje popularizacije i razvoja sporta u Beogradu. (Beoinfo)