Naslovna » BG servis » Posađena stabla sibirskog bresta na Adi Huji

Posađena stabla sibirskog bresta na Adi Huji

Članovi navijačke grupe „Plava unija“ posadili su danas (28. mart) na Adi Huji 20 sadnica sibirskog bresta, od planiranih 100, kao trajan poklon Beogradu povodom stogodišnjice postojanja kluba OFK Beograd. Promociji akcije „100 sadnica za 100 godina“ pridružio se i gradski sekretar za zaštitu životne sredine Goran Trivan.

– Impresionirani smo činjenicom da su navijači jednog fudbalskog kluba prepoznali potrebu za zaštitom životne sredine i da Beograd bude lepši i uređeniji, budući da se za te mlade ljude uglavnom vezuju sasvim drugačije asocijacije. Ovo je istovremeno i poziv drugim klubovima, sportskim udruženjima i navijačima da ubuduće organizuju slične akcije koje su u interesu svih građana – istakao je Trivan i napomenuo da je grad Beograd prethodnih godina obavio opsežna istraživanja na Adi Huji, koja ima potencijala da postane sportsko-reakreativna oaza u ovom delu grada.

Po rečima Mirjane Tomić iz Udruženje građana „Kula“, akcija je deo projekta „Plava unija za zeleni Beograd“ koji se bavi promovisanjem ekologije i zdravog života, kao i podizanjem ekološke svesti kod svih ljudi koji gledaju utakmice na sportskim stadionima.

– Posebnost ovog projekta jeste da se pozitivnim, ekološkim akcijama i vršnjačkom edukacijom prvi put bavi jedna grupa navijača. Navijači grupe „Plava unija“ učestvovali su u sličnim akcijama, uredili su okolinu stadiona, ofarbali neprimerene grafite i nadamo se da će ova akcija motivisati i druge navijačke grupe da ljubav prema klubu iskazuju na drugačiji način – napomenula je Tomićeva.

Akciji mogu da se priključe svi građani koji će svoj doprinos dati kupovinom sadnica za sledeću sadnju. Cena jedne sadnice je 2.500 dinara, a uz drvored će biti postavljena tabla sa imenima firmi, udruženja i pojedinaca koji su pomogli akciju. (Beoinfo)