Naslovna » Izlasci » Pozorište » Premijera predstave „Holivud“

Premijera predstave „Holivud“

U utorak, 10. aprila od 20.00, u Malom pozorištu „Duško Radović“ (Goce Delčeva 1) biće izvedena predstava „Holivud“, dvanaesta premijera Studio Centra. Reprizno izvođenje zakazano je za 22. april od 20.00.

Komad je nastao po motivima romana Stivena Bočka „Ubio ga Holivud“, u režiji Nenada Radovića. U predstavi igra 13 mladih ljudi, polaznika Master 1 grupe Studio Centra, koji su osam meseci radili na ovoj, izuzetno zahtevnoj i originalnoj predstavi.

Istinita priča o poznatom holivudskom scenaristi koji zapada u profesionalnu i životnu krizu, kada
iznenada sa svoje terase ugleda brutalno ubistvo koje će pokušati da pretvori u svoj sledeći filmski hit. „Holivud“ je surova priča o tome šta se sve radi u Holivudu zbog uspeha. Kakva je druga strana šou biznisa i da li je Holivud zaista tako ružičast kao što nam se čini?

Veliki broj tinejdžera, gledajući televiziju, filmove, kao i razne glamurozne svečanosti poput dodele
Oskara, imaju sliku o Holivudu kao o rajskom mestu za život u kojem svi imaju mnogo novca, žive u ogromnim vilama, uživaju u stečenoj slavi i nemaju nikakvih životnih problema. Međutim, stvarnost je potpuno drugačija. Pozorišna predstava „Holivud“ rađena je u nešto drugačijoj pozorišnoj formi od uobičajene. Reč je o triler priči zasnovanoj po istinitom događaju.

Igraju: Bojan Živković, Andrija Mladenović, Ivan Đurić, Vasilije Krstić, Jelena Jekić, Sara Dragićević, Sofija Ivanović, Aleksandra Pavić, Jovica Bukovala, Đorđe Kosić, Tamara Popović, Ana Radić i Nemanja Stanković. Učestvuju i bend Duo Rose i DJ Aleks Mark. U kombinaciji elektronske i žive muzike, predstava „Holivud“, pored dramske imaće i svoju muzičku priču.

***
U proteklih pet godina, u produkciji Studio Centra urađeno je jedanaest pozorišnih predstava namenjenih tinejdžerima, od kojih su „Baš naš kabare – predstava na 8 svetskih jezika“ i „Mi deca sa stanice Zoo“ postigle značajne uspehe kako na domaćim, tako i na međunarodnim pozorišnim festivalima u Austriji i Nemačkoj. Predstava „21.12.2012.“ koja je prošle godine premijerno izvedena, sa uspehom je igrana u Malom pozorištu „Duško Radović“, kao i u dvorištu Konaka kneginje Ljubice. (danubeogradu.rs)