Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Premijera: Zabuna na sceni.02: Kako ti kažeš!

Premijera: Zabuna na sceni.02: Kako ti kažeš!

Posle mnogo uspešnih izvođenja i gostovanja na festivalima u zemlji i inostranstvu, performans „Zabuna na sceni.01: Donesi svoju buku!“ dobio je nastavak. Premijera kompozicije za žamor publike, flautu, klarinet i vodiča biće izvedena 26. marta od 20.00, u velikoj sali SKC-a (Kralja Milana 48).

Ovo je muzičko-scensko delo zasnovano na svakodnevnim razgovorima koji se odvijaju između muzičara, vodiča i publike. Koncept je definisan kao otvoreni scenski performans i ima za cilj da približi savremenu muziku i umetnost izvođenja publici tako što im pruža priliku da učestvuju u samom nastupu. Kao i do sada, svako izvođenje biće zabeleženo na DVD-u, koji će moći da se naruči na sajtu Udruženja Zabuna: www.zabuna.org.rs. Projekat je podržan od strane Ministarstva kulture, informisanja i informacionog društva.

Ovoga puta, žamor publike postaje novi instrument, koji doprinosi zvučnom uobličavanju kompozicije. Svakodnevni razgovori o vremenu, prevozu i poslu postaju glavni motivi ovog jedinstvenog muzičkog dela. U toku trajanja nastupa publika dobija znakove za početak i kraj razgovora, dok muzički instrumenti nastoje da pričaju među sobom. Autor dela i koncepta je Maja Mitrović, kompozitor, izvođač i muzički pedagog iz Beograda. Muzički sastav čine: Jelena Vujnović (flauta), Mihailo Samoran (klarinet). Udruženje Zabuna je neprofitabilno i nevladino udruženje, osnovano da bi podržalo stvaranje i razvoj savremene eksperimentalne muzike. (danubeogradu.rs)