Naslovna » BG servis » Prvi dan kontrole u gradskom prevozu bez kazni
Bus plus
Bus plus

Prvi dan kontrole u gradskom prevozu bez kazni

Prvi dan redovne kontrole u javnom gradskom prevozu prošao je bez kazni.

Građani su savesno shvatili svoju obavezu, na vreme dopunili svoje kartice i uredno ih očitavali prilikom ulaska u vozilo. Onim sugrađanima koji se još prilagođavaju na nov sistem, kontrolori su objašnjavali postupak očitavanja, omogućivši im da očitaju svoje kartice i posle neposrednog ulaska u vozilo, saopštavaju iz „Bus plus sistema“.

Kontrolori „Bus plusa“ veoma su zadovoljni saradnjom koju su uspostavili sa sugrađanima tokom prvog dana kontrole.

– Jučerašnje iskustvo sa terena pokazuje da je sada lakše obavljati proveru ispravnosti voznih karata i da će izdavanje kazni biti znatno olakšano jednim pritiskom na dugme. Zahvaljujemo građanima na tome što su se informisali na vreme i umnogome olakšali posao našim ekipama tokom jučerašnjeg dana. I dalje apelujemo na građane da pre ulaska u vozilo pripreme svoje kartice i da ih redovno očitavaju kako bi nam pomogli da zajednički dovedemo sistem do njegove pune funkcionalnosti – rekao je Darko Maksić, direktor sektora kontrole „Bus plusa“.

Poslednjeg dana februara, manje od 0,5 odsto građana nije uspelo da dopuni svoju personalizovanu „bus plus“ karticu za mart. Ipak, kontrolori su juče pokazali razumevanje i prihvatali isečak sa prodajnog mesta uz personalizovanu karticu, i nisu izdavali doplatne karte. Isečak kao dokaz važio je samo prvog dana redovne kontrole, a mreža prodajnih mesta sa nekadašnjih 30, proširena je na čak 800 mesta na kojima se mogu dopuniti „bus plus“ kartice. (Beoinfo)