Naslovna » BG servis » Sednica Skupštine grada u petak, 9. marta

Sednica Skupštine grada u petak, 9. marta

Predsednik Skupštine grada Beograda Aleksandar Antić zakazao je za 9. mart od 10.00 39. sednicu Skupštine grada Beograda. Na dnevnom redu Skupštine nalazi se Predlog o dopuni Odluke o finansiranju programa, projekata i investicionih aktivnosti korisnika sredstava budžeta grada Beograda u 2013. i 2014. godini, kao i Informacija o neophodnosti nabavke 400 novih autobusa za potrebe JKP GSP „Beograd“.

Razmatraće se i Predlog odluke o finansijskoj pomoći penzionerima Beograda, Predlog odluke o investicionom programu Agencije za investicije i stanovanje grada Beograda u 2013. i 2014. godini, kao i Zaključak o davanju saglasnosti na Odluku JKP „Gradske pijace“ o prenosu upravljačkih prava u Privrednom društvu „Veletržnica Beograd“ d.o.o. na grad Beograd.

Pred odbornicima će se naći i Predlog o dopuni Odluke o pravima i uslugama socijalne zaštite, te Predlog odluke o finansiranju nastavnika razredne nastave angažovanih za obavljanje poslova u produženom boravku učenika trećeg i četvrtog razreda osnovnih škola, kao i dopuna Odluke o načinu ostvarivanja prava na regresiranje troškova boravka učenika na rekreativnoj nastavi i troškova ekskurzije.

Odlučivaće se i o Predlogu prostornog plana gradskih opština Lazarevac i Surčin, kao i o planovima detaljne regulacije za prostornu kulturno-istorijsku celinu Topčider, prostornu celunu Privredne zone uz Batajnički put u Zemunu, zatim privrednog kompleksa u Krnjači „Reva 1“ na Paliluli, kao i o planovima generalne regulacije za područja van obuhvata Generalnog plana Beograda 2021.

Odbornici će razmatrati i predloge o razrešenju i imenovanju članova upravnih i nadzornih odbora u jednom broju preduzeća i ustanova čiji je osnivač grad Beograd, kao i o predlozima za imenovanje umetničkih direktora i selektora u jednom broju stalnih manifestacija u oblasti kulture od značaja za grad Beograd.

Pred odbornicima će se, takođe, naći i Predlog rešenja o imenovanju jednog broja članova i zamenika članova Gradske izborne komisije. (danubeogradu.rs)