Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Stabil Elite u Domu omladine

Stabil Elite u Domu omladine

U subotu, 10. marta od 21.00, u Klubu Doma omladine Beograda (Makedonska 22) biće održan koncert nemačkog benda Stabil Elite. Live act podrška: Nenad Marković aka 33-10-3402. Ulaznica košta 400 dinara.

Najbolji novi nemački sastav autentične kraut-rock škole, izdanak je proslavljene scene iz Dizeldorfa. Gitarska muzika koja je doživela transformaciju kroz elektronsku muziku, pa se vratila gitarama – nova je umetnička estetika unutar rok kulture.

U poslednje tri godine Lucas Croon, Nikolai Szymanski i Martin Sonnensberger oživeli su Krautrock i druge avangardne momente nemačke muzike. Momke iz rajnske oblasti proslavio je debi singl „Gold“ ali i prvi album, a toj slavi doprinele su njihove fotografije u naslovnoj priči „De:Bug“ magazina o Dizeldorfu, zbog kojih su skoro preko noći postali poznate face andergraunda.

Ime benda preuzeli su iz nemačkog TV filma „Das Millionenspiel“ (1970.) koji je režirao Tom Toelle, a za koga je Irmin Schmidt iz čuvene grupe CAN napisao muziku. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.