Naslovna » Izlasci » Izložbe » Strip proleće na Adi Ciganliji

Strip proleće na Adi Ciganliji

U subotu, 24. marta od 13.00, u Galeriji na Adi Ciganliji biće otvorena izložba stripova „Družina Dardaneli“ i „Konstantinovo raskršće“ u prisustvu autora i predstavnika izdavača „System Comics“. Istovremeno, najmlađi posetioci će moći da nauče kako da sami naprave svoj strip u okviru škole stripa i ilustracije „Đorđe Lobačev“ koja će imati čas na otvorenom na platou ispred galerije.

Prvi prolećni dani na Adi Ciganliji će biti posvećeni i stripu. U okviru programa Galerije na Adi u toku dve nedelje, od 24. marta do 8. aprila, biće postavljena izložba tabli i originalnih ilustracija iz stripa „Družina Dardaneli“ scenariste Pavle Zelića i crtača Dragana Paunovića. Ovaj strip, koji je nedavno uvršten i u izbor najboljih svetskih strip ostvarenja za 2011. godinu na sajtu najpoznatijeg svetskog strip kritičara Pola Graveta (www.paulgravett.com) pobrao je i simpatije domaće publike i kritike.

Dragan Paunović je crtač i dugoočekivane stripovske adaptacije „Konstantinovog raskršća“ Dejana Stojiljkovića, najčitanijeg domaćeg romana u poslednjih nekoliko godina, a posetioci izložbe će imati priliku da ekskluzivno vide table ovog stripa koji će se u izdanju „System Comicsa“ pojaviti u knjižarama u sledećih mesec dana.

Izložba će biti otvorena do 8. aprila. (danubeogradu.rs)