Naslovna » BG špijun » Supergrađani u akciji

Supergrađani u akciji

Nizom uličnih akcija i uz pomoć online alata Centar za nove komunikacije Dokukino sprovodi kampanju suzbijanja nasilja u osam gradova širom Srbije. Prve akcije će se održati u Jagodini 26. marta, a slede Niš, Bor, Negotin, Zaječar, Novi Bečej, Novi Sad i Beograd.

Kampanja nastoji da poveća svest o značaju borbe protiv nasilja i važnosti da u toj borbi učestvuju organizacije građanskog društva i građani. Cilj kampanje je da se građani podstaknu da učestvuju u brzom i efikasnom evidentiranju slučajeva nasilja i to putem SMS–a, slanjem i postavljanjem fotografija, video zapisa ili pisane poruke na interaktivnu online platformu www.supergradjanin.com.

Na društvenim mrežama je počela kampanja pod nazivom „Nije jagodinski“, „Nije borski“, „Nije niški“ gde se navode primeri nasilja i traže načini za njegovo suzbijanje.

U off – line akcijama na ulicama aktivisti će obilaziti lokal, fotografisati i snimati sve ono za šta smatraju da „Nije jagodinski“, „Nije niški“… Te primere će postavljati na online platformu supergradjanin.com, a koristiće ih i na društvenim mrežama.

U trećem delu aktivnosti supergrađani, koji su prošli posebne treninge, će davati građanima preporuke šta treba da urade da bi i oni postali supergrađani i doprineli borbi protiv nasilja. Na licu mesta građani će moći da pogledaju na računaru kako funkcioniše online platforma supergrađanin i da možda već tada prijave slučajeve nasilja koji su im poznati. (danubeogradu.rs)