Naslovna » Turizam » Svečano otvaranje turističko-nautičke sezone 2012.

Svečano otvaranje turističko-nautičke sezone 2012.

Nautičko-turistička sezona u Beogradu otvorena je danas, 24. marta, uplovljavanjem prvog broda „River Adagio“ u ranim jutarnjim satima na Međunarodno putničko pristanište Luke „Beograd“.

Oko 160 turista iz Sjedinjenih Američkih Država boraviće u Beogradu, a u okviru dvanaestodnevne ture pod nazivom „Istočna Evropa do Crnog mora“ u organizaciji renomiranog turoperatora Grand Circle Travel. Turistička organizacija Beograda i Luka „Beograd“ ovim povodom pripremile su poklon pakete i posluženje za goste, u pratnji folklorne grupe umetničkog centra Talija.

Po aktuelnim najavama, u toku ovogodišnje sezone, Beograd bi trebalo da poseti oko 450 brodova i više od 55.000 turista. Prošlogodišnja sezona 2011. završena je najbrojnijom posetom do sada, dolaskom 445 brodova i oko 58.000 turista, a ukoliko se ispune i ovogodišnja očekivanja i najave biće zabeležena još jedna godina sa rekordnom posetom, što govori da je Beograd sve atraktivnija destinacija na nautičkoj karti Dunava.

Krstarenje Dunavom atraktivno je za turiste iz SAD, Nemačke i Velike Britanije, kao i iz Austrije, Francuske, Italije i Skandinavije koji boraveći u Beogradu posećuju istorijske, kulturne i zabavne sadržaje, a među najposećenijim su Beogradska tvrđava, Hram Svetog Save, Muzej 25. Maj, Knez Mihailova ulica, ali i brojni drugi lokaliteti.

U toku turističke sezone, turisti koji borave u gradu, ali i Beograđani, imaće priliku da osete prijatnu atmosferu i kroz manifestacije koje se organizuju u okviru promocije reka Save i Dunava, a to su Beogradski karneval brodova, Beogradski latino maraton, Dani Dunava, ekološki programi i Fiš fest. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.