Naslovna » Izlasci » Film » Titanik 3D (Titanic 3D)

Titanik 3D (Titanic 3D)

Od 5. aprila u bioskopima će ponovo biti jedan od najuspešnijih filmova svih vremena, „Titanik“ Džejmsa Kamerona, ali ovoga puta u 3D tehnologiji.

Tim povodom biće organizovana i dva zanimljiva događaja – izložba „Titanik – vek kasnije“, 2. aprila u konceptualnoj radnji Supermarket, i modna revija „Na palubi Titanika“ Nenada Sekirarskog, 4. aprila, u okviru 20. Maybelline Fashion Selection-a.

Novi prekookeanski brod „Titanik“ 10. aprila 1912. godine kreće na prvo putovanje. Od njega se
očekivala potpuna bezbednost, brz put i odličan komfor. Upravo će ovaj brod biti mesto fatalnog susreta dvoje mladih, devojke iz ugledne bogate porodice Rouz i siromašnog momka Džeka. Dok se između njih rađa velika ljubav i strast, brod će izneveriti očekivanja putnika. Precenjeni „Titanik“ nailazi na santu ledu, koja će potopiti „nepotopivi“ brod i odneti mnoge živote. Potresnu životnu i ljubavnu priču opisuje stogodišnja Rouz, mnogo godina posle velike tragedije.

Glavne uloge tumače Kejt Vinslet, Lionardo DiKaprio i Bili Zejn. Film traje 194 minuta.

„Titanik“ je jedan od dva filma u istoriji nagrađen sa čak jedanaest Oskara, a ove godine se pojavljuje u novom izdanju, konvertovan u 3D. O tome zašto se „Titanik“ vraća u bioskope, Džejms Kameron kaže:
– Postoji potpuno nova generacija ljudi koji nisu videli film kako bi trebalo – na velikom platnu. Čak iako ste ga gledali u 2D verziji, sada izgleda mnogo čudesnije, rekao bih, nego ’97, kada je prvi put prikazan. Ovo će biti epsko iskustvo za fanove i one koji će ga tek pogledati. (danubeogradu.rs)