Naslovna » Turizam » U januaru 34 odsto više turista u Beogradu
Beograd - jesen/zima (foto: Goran Čakmazović)

U januaru 34 odsto više turista u Beogradu

Po podacima Gradskog zavoda za informatiku i statistiku, u januaru je u našem gradu boravilo 33.311 turista ili 34 odsto više u odnosu na isti period prethodne godine. Takođe, ostvareno je 86.105 noćenja, što je za 51 odsto više u odnosu za isti period prošle godine.

Broj domaćih turista je porastao za 10 odsto, a gostiju iz inostranstva za 43 odsto. Naš grad posetilo je najviše Slovenaca (2.758), Nemaca (2.015), Makedonaca (1.996) i Hrvata (1.979). Ovakvom povećanju broja gostiju svakako je doprinelo i Evropsko prvenstvo u rukometu, održano od 15. do 29. januara.

Turistička organizacija Beograda ulaže napore u promociju ovakvih događaja i daje razne vidove podrške u kandidaturama za ovakve i slične manifestacije. Učesnici ovakvih dešavanja i gosti koji dolaze da ih prate imaju priliku da se upoznaju sa turističkom ponudom grada na info-punktovima, a organizuju se i mnogobrojna i raznovrsna razgledanja grada.

Beograd će u martu biti domaćin još jednog velikog sportskog događaja – Evropskog prvenstva u rvanju grčko-rimskim stilom za muškarce i žene. Tom prilikom, takođe, očekuje se povećan promet turista u našem gradu. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.