Naslovna » BG svaštara » Ulični ples sa Beograđanima

Ulični ples sa Beograđanima

Ovog vikenda će se u okviru „Stvarno važne nedelje“ u Beogradu održati niz uličnih akcija i performansa sa ciljem promovisanja pozitivnih vrednosti mladih ljudi. Ovaj projekat deo je javne kampanje „Stvarno važno“ kojom organizatori žele da otkriju koje su to vrednosti danas važne mladima u Srbiji.

Najpre će se u subotu, 24. marta u 12.00 na Trgu Republike izvesti flash-mob, u realizaciji Organizacije kreativnog okupljanja – OKO. Flash-mob je plesni performans u koji mogu da se uključe i građani koji se budu tu zatekli. Nakon plesa, organizatori će pitati prolaznike šta je njima stvarno važno.

U nedelju, 25. marta u 12.00 na Trgu Republike omladina JAZAS-a organizuje performans koji promoviše siguran seks uz poruku da ljubav ne sme da stane. Performans će izvesti 12 mladih ljudi, bez reči ali sa snažnom porukom na majicama: „Love must go on“. Prolaznici će moći da se informišu kod volontera i volonterki koji će deliti zdravstveni edukativno – promotivni material i kondome. Pored štandova će biti postavljene kutije u koje Beograđani mogu da ubace poruke koje iskazuju zašto je njima ljubav stvarno važna.

Ovaj projekat sprovodi se i u Novom Sadu, Zaječaru, Kruševcu i Velikoj Plani, pa će tako brojne omladinske organizacije u ovim gradovima održavati predavanja, performanse, radionice i mini – aktivacije.

„Stvarno važna nedelja“ deo je projekta „Vrednosti mladih u Srbiji“ i javne kampanje „Stvarno važno“ koju sprovodi Fondacija „Ana i Vlade Divac“ u saradnji sa Krovnom Organizacijom Mladih Srbije i brojnim omladinskim organizacijama. (danubeogradu.rs)