Naslovna » Izlasci » Izložbe » UrbanLAB u Galeriji O3one

UrbanLAB u Galeriji O3one

Od 19. do 24. marta u Galeriji O3one (Andrićev venac 12) biće otvorena izložba UrbanLAB.

Biće predstavljeni radovi studenata prve godine diplomskih akademskih studija – master, Arhitektonskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, koji su nastali u periodu od septembra 2011. do januara 2012. u studiju UrbanLAB. Projekat je realizovan u saradnji sa Odborom za kandidaturu Beograda za Evropsku prestonicu kulture 2020. godine.

Izložba obuhvata 11 urbanističko-arhitektonskih projekata na 11 različitih lokacija u Beogradu, koje su mapirane kao lokaliteti koji imaju potencijal da postanu budući epicentri kulture Beograda (Cvetni trg, Park Tašmajdan, Beogradsko dramsko pozorište, Zemunski kej, Novobeogradski kej, Savski kej, Slavija i drugi). Svako rešenje odlikuje specifični kreativni pristup koji je rezultirao utvrđivanjem specifičnosti lokaliteta, kako na užem, tako i na širem nivou grada i osmišljavanjem rešenja koje na najbolji način spaja lokalne vrednosti Beograda sa vrednostima Evrope.

Biće izloženi projekti Olivere Petrović, Natalije Ostojić, Emilije Josipović, Vladimira Matića, Darje Laškareve, Suzane Maksimović, Đulije Zlatanović, Miloša Kolarića, Suzane Obradović, Tamare Subotić i Ognjena Markovića. Autori izložbe: dr Aleksandra Đukić, Milena Vukmirović i Tena Lazarević. (danubeogradu.rs)