Naslovna » BG servis » Više vozila na linijama javnog prevoza

Više vozila na linijama javnog prevoza

Na autobuskim gradskim linijama broj 33, 35, 42, 43, 48, 79, 303, 610, kao i prigradskoj liniji 493 od 2. aprila ove godine biće uveden dodatan broj vozila. Povećanjem broja vozila na navedenim linijama smanjiće se vreme čekanja na stanici.

Zahvaljujući građanima koji su redovno očitavali svoje Bus Plus kartice, Direkcija za javni prevoz dobila je odgovarajuće podatke koji će omogućili da pomenute linije budu pojačane dodatnim autobusima gradskog prevoza.

Dodatnim vozilima pojačavaju se linije Pančevački most /Železnička stanica/-Kumodraž, Trg Republike-Lešće/Groblje, Slavija/Birčaninova/-Petlovo brdo, Trg Republike-Kotež, Pančevački most/Železnička stanica/-Miljakovac 3, Dorćol/SRC „Milan Muškatirović“/- Mirijevo 4, Ustanička-Zaklopača, Zemun/Kej oslobođenja/-Jakovo i Beograd-Mladenovac.

Pokazalo se da je na navedenim linijama broj očitavanja kartica izrazito veliki, što ukazuje na to da je postojeći kapacitet nedovoljan, odnosno da treba povećati broj angažovanih vozila.

– Analizom podataka dobijenih očitavanjem karata na ovim gradskim linijama uočili smo da zaista postoji potreba za uvođenjem dodatnog broja vozila i pojačavanjem njihove frekvencije. Dodatni broj vozila na ovim linijama će startovati početkom aprila. Još jednu izmenu smo napravili i na autobuskoj liniji Beograd-Mladenovac koja saobraća autoputem, tako što smo uveli još jedan polazak u popodnevnom špicu kako bi se rasteretila gužva kod Autokomande, kaže Željko Ožegović, član Gradskog veća.

Sistem za naplatu karata i upravljanje vozilima u javnom prevozu omogućio je svakodnevno prikupljanje podataka o broju očitavanja kartica, odnosno broju vožnji koje građani ostvare u toku jednog dana. Time su Direkciji za javni prevoz obezbeđeni podaci o broju vožnji koje se ostvare na pojedinačnim linijama i vozilima na liniji u toku svakog polaska, sata, dana ili definisanog vremenskog perioda. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.