Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » 20 godina Brzih bendova Srbije

20 godina Brzih bendova Srbije

U nedelju, 29. aprila od 17.00, na novom mestu za koncerte na otvorenom – Olimp Amfiteatar (Vjekoslava Kovača 11) na Zvezdari – uz simoboličnu cenu ulaznice od 500 dinara, biće organizovan koncert „20 godina Brzih bendova Srbije“ i otvorena open air koncertna sezona.

Pre 100 godina potonuo je Titanik, pre 50 godina umrla je Merilin Monro, pre 40 po Beogradu je harala variola vera, pre 30 snimljen je film „E.T.“, pre 20 godina počeo je rat u Bosni… Poslednjih godina u našoj pop kulturi ponovo i uspešno etablirao se muzički diskurs „volim 90-te“ ali ako je o reč o iole ozbiljnom sagledavanju muzičke istorije tog vremena, onda je za svet referentna pojava Sijetl grandža oličenog u Nirvani, Pearl Jamu, Soundgardenu, a za Beograd, pojava Brzih bendova Srbije.

Dvadeset godina kasnije, biće obeležen jubilej bendova koji su nastali u Domu omladine, a koje je promovisala Muzička televizija Srbije. MTS i UK „Parobrod“, koji promoviše novu scenu kroz Rock’n’Dorćoll, predstavljaju reminiscenciju na onaj bolji deo naše prošlosti, detinjstvo oličeno kroz line up: DLM, Pressing, Crni lilihip, Kazna za uši, Generacija bez budućnosti, Dža ili bu. Gosti na koncertu su Pips, Chips & Videoclips, Sopot i 16x8x23. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.