Naslovna » Izlasci » Sajmovi » 4. Novobeogradski sajam knjiga, stripa i antikvarne knjige

4. Novobeogradski sajam knjiga, stripa i antikvarne knjige

Novobeogradski sajam knjiga, stripa i antikvarne knjige, četvrti po redu, biće održan od 23. (18.00) do 29. aprila u Hali sportova (Pariske komune 20) u Novom Beogradu. Sajam će otvoriti Nenad Milenković, predsednik opštine Novi Beograd, i Zoran Nikolić i Mirko Radonjić, autori knjiga „Tajna Novog Beograda 1“ i „Tajna Novog Beograda 2“.

Pod pokroviteljstvom opštine Novi Beograd, organizator sajma je Ustanova kulture opštine Novi Beograd Novobeogradska kulturna mreža u partnerstvu sa Udruženjem izdavača i knjižara Srbije. Prijatelji manifestacije su Predškolska ustanova Novog Beograda „11. april“, Prijatelji dece Novog Beograda i škole sa teritorije opštine Novi Beograd.

U sklopu pratećeg programa sajma biće otvorena izložba veterana ULUS-a pod nazivom „Veterani ULUS-a Novom Beogradu“.

Učestvovaće više od 50 domaćih i stranih izlagača, koji će predstaviti sa više od 10.000 naslova i pratećim programima tokom sedmodnevnog trajanja sajma. Pored promovisanja najnovijih izdanja knjiga, posebnu pažnju zauzima edukativni program namenjen deci uzrasta od šest do 19 godina. Deca će se nadmetati u poznavanju istorije Novog Beograda i učestvovati u literarno-likovnom konkursu „Novi Beograd u očima deteta“, zatim u školi stripa i ilustracija „Đorđe Lobačev“, kao i u muzičko-scenskom programu „Moja škola“, namenjenom promociji aktivnosti škola sa teritorije GO Novi Beograd.

Cena ulaznice iznosi 80 dinara, dok je za decu i lica trećeg doba ulaz besplatan. Sajam će biti otvoren svakog dana od 10.00 do 20.00. (danubeogradu.rs)

Jedan komentar

  1. borbeni put 6 proleterske brigade, trazim ovu knjigu