Naslovna » BG svaštara » All day Kizomba, vol. 2

All day Kizomba, vol. 2

U subotu, 14. aprila od 12.00, po drugi put će biti održan jednodnevni seminar afro plesa pod nazivom „All day Kizomba“.

Kizomba i semba su popularni plesni i muzički pravci u afričkim zemljama u kojima se govori portugalski jezik a takođe dugo godina prisutni u Portugalu gde ih je donela afrička emigracija.

Poreklom iz Angole a sve popularniji u Evropi i čitavom svetu ovi plesovi se mogu naučiti i u Beogradu na radionicama koje vode profesionalni instruktori Pitanga Dance grupe iz Londona, Eddy Vents i Ricardo Graca. Poreklom su iz Gvineje Bisau a poseduju dugogodišnje plesno iskustvo koje su stekli kroz rad na promovisanju plesa svoje zemlje u Evropi.

Polaznici će biti podeljeni u dve grupe – početnici i oni sa plesnom osnovom. Koraci kizombe i sembe učiće se uz teorijska predavanja o muzikalnosti i slušanju ritma. Kroz koreografsku animaciju doći će se u dodir i sa drugim afro plesovima kao što su funana i kuduro.

Organizator je grupa Afro Sound, a mesto održavanja je sala fitnes centra Extreme Gym (Venizelosova 21). Informacije se mogu dobiti putem maila afrosound.info@gmail.com. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.