Naslovna » BG svaštara » Beograd 2020 » „Beograd izvan Beograda“ promoviše „Beograd 2020“

„Beograd izvan Beograda“ promoviše „Beograd 2020“

Jedna od vodećih svetskih pijanistkinja, Tamara Stefanović, boravila je u Beogradu i razgovarala sa Aleksandrom Pekovićem, predsednikom Odbora „Beograd 2020“.

O Tamari Stefanović se učestalo govori već dve godine, kao i o želji da se uspostavi saradnja u okviru projekta „Beograd 2020“. Naime, 2010. godine Tamara je nominovana za najprestižniju muzičku nagradu „Grammy“. To je najveća čast za svakog muzičara. Tamara je svoje obrazovanje stekla u Beogradu, gde je završila FMU u 17. godini, a dalje usavršavanje nastavila u Evropi.

Danas je zvezda svetskih koncertnih dvorana, koja sarađuje sa vodećim dirigentima i orkestrima sa više od 60 koncerata godišnje. Skromna i posvećena umetnosti, prepoznala je vrednost i značaj projekta kandidature njenog grada, Beograda, za evropsku prestonicu kulture 2020. godine. Odazvala se pozivu Odbora „Beograd 2020” da u narednom periodu zajednički realizuje jedan veliki muzički projekat humanitarnog karaktera.

– Započeli smo stvaranje edicije „Beograd izvan Beograda“ u sastavu naše kandidature. Ova edicija ima promotivni, nekomercijalni karakter. U službi je umetnosti i naših umetnika gde god da trenutno žive. Oni promovišu kulturu naše zemlje i našeg grada u svetu. Uspeh naših umetnika, naučnika i sportista je nešto najvrednije što ova zemlja može da ponudi. Takve ljude ne smemo i ne želimo da zaboravimo, već želimo da sarađujemo, da se međusobno afirmišemo i da stvorimo uslove kako bismo mogli da pomognemo novim generacijama – izjavio je Aleksandar Peković povodom susreta sa Tamarom Stefanović. Prvo izdanje iz ove edicije se uskoro očekuje. (Beoinfo)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.