Naslovna » Izlasci » Izložbe » „Dan otvorenih vrata“ u Narodnoj banci Srbije

„Dan otvorenih vrata“ u Narodnoj banci Srbije

Narodna banka Srbije, u subotu 7. aprila, od 10.00 do 16.00, organizuje „Dan otvorenih vrata“, u okviru kog će najširoj javnosti otvoriti vrata zgrade u Ulici kralja Petra 12.

Zgradu Narodne banke Srbije, koja je izgrađena 1890. godine, projektovao je arhitekta Konstantin Jovanović u stilu neorenesansnog akademizma i ona je kao reprezentativno zdanje svrstana u spomenike kulture pod zaštitom države.

Tokom manifestacije posetioci će imati priliku da uživaju u nesvakidašnjem obilasku centralnog hola i izložbenog prostora u kojem će moći da pogledaju izbor iz osnovne numizmatičke postavke „Novac na tlu Srbije“. Takođe, posetioci će moći i da učestvuju u brojnim interaktivnim sadržajima, da otkuju suvenir kovanicu na ručnoj presi za kovanje novca, provere težinu zlatne poluge i autentičnost novčanice i pogledaju video-zapise o istorijatu Banke. Na kraju obilaska dobiće poseban poklon – suvenir novčanicu u boji sa sopstvenim likom. Ulaz je slobodan.

Narodna banka Srbije će „Dan otvorenih vrata“ organizovati jednom godišnje svake prve subote u aprilu. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.