Naslovna » Izlasci » Sajmovi » Drugi “Mikser Design Food” u Mikser kući

Drugi “Mikser Design Food” u Mikser kući

U subotu, 28. aprila od 12.00 do 20.00, biće održan drugi „Mikser Design Food“ u Mikser Hausu (Karađorđeva 46). Ulaz je slobodan.

Organizacija Mikser će na jednom mestu predstaviti najbolje male i velike domaće proizvođače vina, sireva, slatkiša, organske hrane, ali i srpskog gastronomskog hardkora, restorane, industrijske i grafičke dizajnere, proizvođače kuhinjske opreme, medije, i druge zaljubljenike u gastronomiju.

Pored renomiranih restorana i proizvođača hrane na sajmu će svoje proizvode predstaviti i male radionice za izradu lokalnih specijaliteta. Posetioci će moći da učestvuju u radionicama i časovima kuvanja koje organizuje škola kuvanja „Il Primo“, dok ih na glavnom stejdžu očekuju restoran „Reset“, sa svojom, kako oni kažu „nežnom sa snagom lepršavih aroma, erotskom a ne pornografskom“ kuhinjom pod inspirativnim sloganom „Rock And Roll Love Kitchen“. Bane Zakić, iz restorana „Zak“ iz Novog Sada, pripremiće fantastične kulinarske specijalitete: čorbu od bundeve u šotovima, smut od pileće džigerice i kozijeg sira, pileća krilca i punjene prepelice sa guščijom džigericom, dok će Igor Luković iz magazina „Wine & Fine“ gostovati sa radionicom vina.

Biće priređene degustacije, kuvanje uživo, pripremljena posebno dizajnirana hrana i pakovanja, izložena organska ishrana, začini, kuhinjski aksesoari, knjige o kulinarstvu… (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.