Naslovna » BG svaštara » Ekologija » Ekološko-umetnička instalacija na Kalemegdanu

Ekološko-umetnička instalacija na Kalemegdanu

U okviru Prolećne izložbe Ulusa, koja će biti otvorena 5. aprila od 19.00, pored Umetničkog paviljona „Cvijeta Zuzorić“ na Kalemegdanu postavljena je ekološka umetnička instalacija „Vetrokaz-Vetrokez-Vetrokes“.

Postavljanje ove instalacije organizovao je Ekološki-umetnički projekat „Arijadnina nit“. Posetioci će moći da je pogledaju do 29. aprila. Ovaj rad ostvaren je u saradnji sa Gradskom upravom Beograda i „Zelenilom – Beograd“.

Ekološki-umetnički projekat „Arijadnina nit“ planira ovog proleća još nekoliko akcija. U okviru ulične manifestacije „Jevremova – ulica susreta“ u nedelju, 8. aprila, na uglu Gospodar Jevremove i Dobračine ulice održaće se jednodnevna ekološko-umetnička akcija u kojoj će moći da učestvuju i posetioci. Biće napravljen veliki mozaik od zapušača pet ambalaže. Ova akcija realizovaće se u saradnji sa Ustanovom kultre „Parobrod“ i Galerijom „Alt“.

Krajem aprila pored Brankovog mosta, u saradnji sa „Zelenilom“, biće napravljene slike od trave koje treba da simbolišu optimizam i prijateljstvo. U maju se planira akcija „Tok pravih vrednosti“, u kojoj će deca, likovni umetnici i volonteri na potezu dugačkom osam kilometara ispisati reči koje upućuju na prave životne vrednosti. Ova instalacija će biti postavljena duž obale Save i Dunava kroz tri centralne gradske opštine: Stari grad, Savski venac i Čukarica. (Beoinfo)

loading...