Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Gabi, Meri i Tereza – tri dive pevaju u Srbiji

Gabi, Meri i Tereza – tri dive pevaju u Srbiji

Tri legendarne pevačice zabavne muzike Gabi Novak, Meri Cetinić i Tereza Kesovija zajednički će pod imenom „Dive“ prirediti publici u Srbiji koncerte 10. maja u Domu vojske u Nišu, 11. maja (20.30) u Sava centru i 13. maja u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu.

Tri dive iz Hrvatske, tri prepoznatljiva glasa, uz prateći orkestar pod vodstvom džez gitariste Ante Gela, tokom dvočasovnih koncerata u Nišu, Beogradu i Novom Sadu izmenjivaće se na pozornici pevajući najveće hitove svojih dugogodišnjih i plodnih karijera.

Ulaznice za beogradski koncert „Diva“ od petka se mogu naći po ceni 1.500, 1.800, 2.000 i 2.500 dinara na blagajni Sava centra, kao i preko mreža Eventim i Card service. Uskoro će biti poznate i cene ulaznica za Niš i Novi Sad.

Srpska publika moći će ponovo da uživa u nastupu Tereze Kesovije, jedine pevačice sa naših prostora koja je uspela da četiri puta rasproda prestižnu dvoranu parisku Olimpiju, čije su izvedbe pesama odavno evergrini – „O nono, dobri moj nono“, „Nauči me“, „Kad se jednom vratiš ti“, „Prijatelji stari gdje ste“…

„Nas tri smo različite, a upravo te različitosti su nam dragocene“, objašnjava Tereza koje su vrline koncerata, dok njena koleginica Gabi Novak ističe: „Mi smo pune emocija koje samo prenosimo na publiku i ona nam to trostruko vraća“.

Gabi Novak je velika muza i supruga legendarnog Arsena Dedića, ali i sjajna pevačica šlagera i džeza što se može uživo čuti u „Još uvijek“, „Kuća za ptice“ i „On me voli na svoj način“. Svoj stil je gradila na popularnom džezu na tragu Doris Day, Peggy Lee i Helen Merrill, a već na početku karijere pedesetih godina u Zagrebu imala je priliku da zapeva na sešnu sa velikim Lujom (Louis) Armstrongom.

„More“, „Ti si moj san“, „Gdje god da pođeš“, „Samo simpatija“ i „U prolazu“, samo su neki od naslova pesma po kojima se prepoznaje Meri Cetinić, Korčulanka koja je u svom toplom glasu, sugestivnom, dopadljivom i ugodnom uvu, uspela da spoji šlagere, pop i davnašnje uticaje Janis Joplin, Carol King i Roberte Flack. (danubeogradu.rs)