Naslovna » Izlasci » Izložbe » Grafike Elizabet Matje

Grafike Elizabet Matje

U Galeriji Grafičkog kolektiva (Obilićev venac 27) od 30. aprila (19.00) do 12. maja biće otvorena izložba „Konfete“ Elizabet Matje.

Beogradska publika već je imala priliku da se sretne sa njenim radom 2006. godine. Nastavljajući da traga za odgovorom na pitanje „šta je grafika danas?“, sa ovom postavkom autorka iznova eksperimentiše sa grafičkim medijem, razvijajući interesovanje za fragmentarnost i detalj. Igru od mikrosveta konfete do makrosveta perforiranih površina, Matje je stvorila transformacijom i reciklažom četrdeset svojih grafika, inkorporirajući tako u rad i deo sopstvene biografije.

Stavljajući svoje rane radove u nov kontekst, autorka slavi životni ciklus, stvaranje, ali i stalno traganje za ravnotežom između forme i sadržaja. Sa imperativom, kako sama kaže, „selektovanja, intervenisanja, recikliranja, sečenja, grupisanja, zabavljanja i povrh svega inspirisanja praznikom“ od starog pravi nov kosmos, iznenađujući nas svojim novim pogledima, pristupima, pa i vrednostima. (danubeogradu.rs)