Naslovna » Porodica » Deca » Humanitarni projekat „ACTiviraj se“

Humanitarni projekat „ACTiviraj se“

U Centru za kulturu „Božidarac“ (Radoslava Grujića 3), 25. aprila od 12.00 do 15.00, biće organizovan humanitarni projekat „ACTiviraj se“. Organizatori su se posvetili socijalnom inkluzijom dece bez roditeljskog staranja i dece ometene u razvoju i ovako obeležavaju uspešan završetak šestomesečnog rada. Planiran je zabavan program za decu.

Projekat po četvrti put organizuje studentska organizacija AIESEC. Kroz različite radionice edukativnog i zabavnog karaktera, deca iz domova „Jovan Jovanović Zmaj“, „Drinka Pavlović“ i „Dragutin Filipović Jusa“ već šest meseci uče o načinima kako da se bolje integrišu u društvo. Pored toga, organizovane su i radionice na temu tolerancije i različitosti za učenike četvrtog razreda osnovnih škola „Vuk Karadžić“ i „Mihailo Petrović Alas“. Organizovan je i sportski događaj, kao i odlazak u pozorište.

Program na završnom događaju će uključivati predstavljanje svake od ustanova, reviju frizura i šišanje dobrovoljaca, a posle toga sledi žurka. Sva deca će dobiti paketiće, a predviđeno je i posluženje. Svi zainteresovani, a posebno deca uzrasta trećeg i četvrtog razreda osnovnih škola, pozvani su da dođu da se druže sa njihovim vršnjacima, kao i sa volonterima koji su radili na projektu.

AIESEC je međunarodna platforma namenjena mladim ljudima koji teže da otkriju i razviju sopstvene potencijale, kako bi imali pozitivan uticaj na društvo. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.