Naslovna » Izlasci » Film » Igre gladi (The Hunger Games)

Igre gladi (The Hunger Games)

U bioskopima se prikazuje „senzacija godine“, film „Igre gladi“ (The Hunger Games). Reditelj je Gari Ros, a film je snimljen po scenariju koji su napisali Ros, Bili Rej i autorka knjige Suzana Kolins. Istoimeni bestseler Kolinsove prvi je deo trilogije prodate u više od 26 miliona primeraka samo u SAD.

Uloge: Dženifer Lorens, Džoš Hačerson, Lajam Hemsvort, Vudi Harelson, Elizabet Benks, Leni Kravic, Stenli Tuči, Donald Saterlend…

Svake godine u ruševinama bivše Severne Amerike, vladari glavnog grada Paneme prisiljavaju svaki od 12 okruga da pošalju po dvoje tinejdžera – mladića i devojku, kao učesnike u takmičenju u Igrama gladi – do smrti. Uvrnuta je to kazna za ustanke u prošlosti i stalna vladina taktika zastrašivanja.

Šesnaestogodišnja Ketnis Everdin se dobrovoljno prijavljuje umesto svoje mlađe sestre Primrouz. Oslanja se na svoje izoštrene instinkte, a mentor joj je pijani bivši pobednik Hejmič Abernati. Iz Okruga 12 stižu Ketnis i pekarev sin Pita Melark. Treba da se bore protiv mladih iz drugih, bogatijih okruga, koji se čitav život pripremaju za Igre. Dok se priprema i vežba, počinje da uviđa da se ne radi samo o tome da preživi, već da će morati da donosi teške odluke vezane uz humanost, sigurnost, poverenje, kao i ljubav i život. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.