Naslovna » Izlasci » Sport » Jubilarni Beogradski maraton 22. aprila

Jubilarni Beogradski maraton 22. aprila

Jubilarni 25. maraton, pod sloganom „Možemo svi“, na kojem se očekuje rekordan broj učesnika, biće održan 22. aprila, najavili su organizatori.

Povodom značajanog jubileja, očekuje se da u „Trci zadovoljstva“ učestvuje simboličnih 25.000 hiljada građana svih doba, kako bi još jednom spektakularna slika bila poslata u svet, istakao je gradski sekretar za sport i omladinu Aca Kovačević.

On je najavio da će se sekretarijat potruditi da preko škola i sportskih organizacija animira što više učesnika, kako bi Beogradski maraton i dalje ostao jedna od najmasovnijih manifestacija u Srbiji.

– Grad, gradske službe i sekretarijati će, kao i svake godine, učiniti sve da bezbednost učesnika i posmatrača bude na visokom nivou. Takođe, javna komunalna preduzeća preuzela su svoj deo obaveza kako bi manifestacija protekla perfektno, a gosti prestonice poneli lepe uspomene iz našeg grada – ukazao je Kovačević.

Direktor „Beogradskog maratona“ Dejan Nikolić ocenio je da se manifestacija posle 25 godina upisala u značajne simbole Beograda. On je istakao da će ovogodišnji promoteri biti olimpijci Srbije.

– U ovom trenutku ima ih 56 i šest tenisera, koji prema rangu na ATP i VTA listama imaju pravo učešća. Pored jubilarnog maratona, ove godine u Londonu biće održana i 30. Olimpijada, na kojoj će naši sportisti jurišati na 100. medalju – ukazao je Nikolić.

Takođe, Beogradski maraton, kako je podsetio, nalazi se na listi Međunarodnog olimpijskog komiteta i na njemu atletičari imaju pravo da ostvare normu za to prestižno takmičenje.

U okviru manifestacije biće održane trke u maratonu, polumaratonu, koji će ujedno biti i Balkansko prvenstvo, i najmasovnija „Trka zadovoljstva“, čiji je pokrovitelj ove godine dnevni list „Kurir“. Kao i ranijih godina, sedam dana pre manifestacije biće održan „Dečji maraton“ u Beo zoo-vrtu, najavili su organizatori.

Beogradski maraton održava se pod pokroviteljstvom grada Beograda, Ministarstva omladine i sporta, Atletskog saveza Srbije i Unicefa. (Beoinfo)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.