Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Koncert za decu obolelu od Batenove bolesti

Koncert za decu obolelu od Batenove bolesti

U Domu omladine Beograda (Makedonska 22), 10. aprila od 20.00, biće održan humanitarni koncert za decu od obolelu od Batenove bolesti.

Muzičari Sergej Ćetković, Željko Vasić, Boris Režak i grupa Frajle prikupiće novac, najavio je organizator koncerta Udruženje roditelja dece obolele od Batenove bolesti „Život“.

Batenova bolest je retka, fatalna, autosomalna i nasleđena bolest nervnog sistema, koja počinje u detinjstvu. Deci oboleloj od ove bolesti zbog mutacije gena nedostaje jedan enzim, pa se otrovi talože u mozgu i napadaju pojedine centre. Posledice su epileptični napadi, oboleli progresivno gube motoričke funkcije, vid i mentalne sposobnosti, a životni vek im je između osam i 12 godina. Do danas, lek za Batenovu bolest nije pronađen, ali postoje razne alternativne metode koje deci olakšavaju život. Batenova bolest se trenutno leči u Kini i Americi metodom ubrizgavanja matičnih ćelija u kičmu, koja je dugotrajna i veoma skupa.

Ulaznice za humanitarni koncert mogu se kupiti na blagajni DOB po ceni od 1.000 dinara. (Beoinfo)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.