Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Letu štuke u Domu omladine Beograda

Letu štuke u Domu omladine Beograda

Sarajevske Letu štuke održaće koncert 25. maja od 21.00, u sali „Amerikana“ Doma omladine Beograda (Makedonska 22) i promovisati aktuelni treći CD album „Brojevi računa“ (2011).

Ulaznice su u prodaji po ceni od po 800 dinara na blagajni DOB, i preko mreža Eventim i Card service.

„Sada na koncertima sviramo skoro ceo novi album, ali ćemo naravno to kombinovati sa starim stvarima sa prethodna dva albuma“, kaže frontmen Letu štuka Dino Šaran.

Sarajevski bend se u regionu pročuo debijem „Letu štuke“ (2005) sa koga su bili hitovi „Mjesto za dvoje“, „Šutiš“, „Minimalizam“, kao i duet sa Darkom Rundekom „Sunce“, a usledio je podjednako uspešan drugi CD „Proteini i ugljikohidrati“ (2008) sa singlovima „Tesla“, „Paranoja“, „Belladonna“, „Psiho“…

Letu štuke uspešno su debitovale u Beogradu u proleće 2009. godine samostalnim koncertom u velikoj sali Doma omladine, gde su im gosti na bini bili glumci Žika Todorović i Sergej Trifunović. U istu dvoranu Štuke su se vratile prošlog marta učešćem na prvom Long Night festivalu, gde je njihov jednočasovni nastup od prve do poslednje pesme pratilo horsko pevanje publike.

„To je bio jedan do najboljih nastupa benda, generalno! Stvarno je bilo sve nekakako spontano, publika je sjajno reagovala, pevali su sve pesme sa nama bez poziva! Bilo je fantastično, taj nastup ću dugo pamtiti“, kaže Dino Šaran.

Letu štuke su prošlog maja objavile treći CD album „Brojevi računa“. (danubeogradu.rs)