Naslovna » Izlasci » Film » Marvenkol (Marwencol)

Marvenkol (Marwencol)

U Kulturnom centru „Rex“ (Jevrejska 16), u četvrtak 19. aprila od 20.00, Slobodna zona organizovaće projekciju dokumentarnog filma „Marvenkol“ (Marwencol). Cena ulaznice je 100 dinara.

Reditelj Džef Malberg snimio je 2010. godine film o fascinantnom izmišljenom svetu Marka Hogenkampa. Pošto je bio brutalno pretučen i sa ozbiljnim povredama mozga pao u komu, Mark je u sopstvenom dvorištu kreirao potpuno nov grad smešten u period Drugog svetskog rata. Nazvao ga je Marvenkol.

Grad je nastanio lutkama koje predstavljaju likove iz najbliže okoline: prijatelje, porodicu, čak i napadače. Igrajući se u svom gradu i fotografišući akcione scene, Mark pokušava da ponovo uspostavi svoju koordinaciju ruku i očiju, ali i da se oporavi od psihičkih povreda nastalih usled napada. Marvenkol predstavlja rezultat njegove lične terapije, u situaciji kada nije mogao sebi da priušti lekarsku pomoć. Kada Markove fotografije, igrom slučaja, bivaju otkrivene, prestižne galerije počinju da se otimaju o njih. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.