Naslovna » Izlasci » Festivali » Mikser festival 2012 od 25. maja do 2. juna

Mikser festival 2012 od 25. maja do 2. juna

Ovogodišnji Mikser festival će biti održan od 25. maja do 2. juna u samom centru Beograda – Savamali (Karađorđeva 46). Ulaz će biti besplatan.

Osnovu programa činiće projekti iz oblasti arhitekture, urbanizma, vizuelnih umetnosti i dizajna sa akcentom na interaktivnosti. Biće održano mnogo radionica, performansa i predavanja. Program će obuhvatiti mrežu od više od 50 nezavisnih, transdisciplinarnih autorskih i kustoskih projekata.

Prestižnu izložbu savremene umetnosti „Brisani prostor“, koja će biti postavljena na Mikseru, posetioci će moći da vide i posle festivala, u prostorijama Geozavoda, gde će postavka biti izložena do kraja juna.

Zahvaljujući velikom broju uspešnih regionalnih i međunarodnih konkursa za mlade talente kao što su dizajnerski „Ghost Project“ i „Young Balkan Designers“, arhitektonski konkurs za Gradska okupljališta (Urban Bundle), muzički Garage Roll Call i mnogi drugi, Mikser festival će i ove godine predstaviti više stotina mladih talenata rame uz rame sa svetskim ekspertima iz oblasti dizajna, arhitekture, urbanizma, vizuelnih umetnosti, muzike, novih medija, obrazovanja, zaštite životne sredine, opravdavajući status najvećeg festivala kreativnosti inovativnosti u regionu.

Među svetskim zvezdama kreativne industrije koje će nastupiti na Mikser Festivalu su kontroverzni konceptualista i dizajner Arne Kinze (Arne Quinze), video umetnik David Claerbout (David Klarbout), muzičar Danijel Miler (Daniel Miller, producent Depeche Mode-a), eksperimentalni arhitektonski kolektivi Bik Van der Pol i Feld 72, menadžer u kulturi Glen Vajs (Glenn Weiss)… (danubeogradu.rs)

»»» PROGRAM «««

»»» O muzičkom programu Mikser festivala 2012 «««