Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Nova scena: Milutin Petrović i ŽeneKese

Nova scena: Milutin Petrović i ŽeneKese

Koncertni serijal „Nova scena“ biće nastavljen u Klubu Doma omladine Beograda (Makedonska 22), 20. i 21. aprila od 21.00, nastupima Milutina Petrovića i benda ŽeneKese. Cene ulaznica: 300 i 250 dinara.

U petak, 20. aprila nastupa Milutin Petrović sa projektom „Mylutin With His Paramount Folk Orchestra„. Koncert u DOB-u biće prva prava promocija ovog beogradskog autora i njegovog rada uživo, sa velikim brojem gostiju, ambicioznom satnicom i raznovrsnim muzičko scenskim aktivnostima.

Poznati filmski, televizijski i pozorišni reditelj u mladosti je imao kratku muzičku karijeru sa art rok grupom Heroji (1986-1988). Krajem 2010. godine vratio se muzici i za manje od petnaest meseci objavio tri albuma pod pseudonimom Mylutin. Radi se o singer-songrajterskoj muzici, onome što se nekada kod nas zvalo kantautorstvo, a što je jedna od najvažnijih grana popularne muzike, oličena u delima autora kao što su Bob Dilan, Nil Jang, Lusinda Vilijams, Leonard Koen, Tom Veits ili Stiv Earl. Mylutin je nastao i živi u nekoj vrsti „pripadnosti kultu“ velikom Taunusu Van Zantu.

Ovaj tradicionalni singer-songrajterski aspekt je pojavom Mylutin pesama ukršten sa savremenom digitalnom revolucijom šerovanja muzičkog materijala (koja se često eksluzivno vezuje za elektronsku muziku). Mylutin albumi objavljivani su na internetu sa danloudom dostupnim svima.

Dan kasnije, u subotu 21. aprila, posle dužeg vremena na solističkom koncertu pred beogradskom publiku nastupiće energičan bend mlađe generacije ŽeneKese. Na ovom koncertu po prvi put u svirku uživo uvode klavijature, kao potpuno nov instrument u njihovoj do sada klasičnoj postavi. Specijalni gosti biće im sastav Straight Mickey and the Boyz.

Po muzici koju stvaraju moglo bi se reći da se ŽeneKese najviše nadovezuju na bendove kao što su Partibrejkersi, a po energiji sa kojom sviraju podsećaju i na Decu loših muzičara. Njihov novi album „Rado bih te sreo“ znatno je kraće izdanje od prethodnog, na njemu se nalazi devet pesama, u istom, prepoznatljivom punkoidnom ritmu i bluz maniru. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.