Naslovna » Izlasci » Muzika » Novi albumi » Novi album: Obojeni program – Kako to misliš: mi?

Novi album: Obojeni program – Kako to misliš: mi?

Na sajtu exitmusic.rs objavljen je novi album novosadskog sastava Obojeni program. Trinaest pesama dostupno je za besplatno preuzimanje, dok će CD objaviti izdavačka kuća „Odličan hrčak“.

Deveti album jednog od najuticajnijih domaćih rok sastava sniman je u novosadskim studijima „Do Re Mi“ i „Standard“, a mastering je rađen u „Studiju 150“ u Amsterdamu. Album je producirao basista benda, Bebec, dok je za prvi singl sa albuma, „Da li smo naučili živeti u kapsuli“, objavljen u martu, urađen i spot.

Po rečima frontmena benda, Branislava Babića Kebre, album je rezultat neprekidnog procesa rada i svakodnevne inspiracije, uz učešće najboljih saradnika. Ovog puta Obojeni program nastupa u neobičnoj muzičkoj postavi – dva basa, bubanj i vokal, koja čini novi album još ekplozivnijim u odnosu na prethodne. Prateće vokale na albumu pevale su Bilja i Jelena iz sastava Boye, dok dizajn omota potpisuje beogradski umetnički kolektiv „Škart“.

Obojeni Program osnovan je 1980. godine u Novom Sadu, a prvi album objavili su 1990. godine. Jedini su domaći bend koji se pojavio u legendarnoj emisiji iz boljih dana MTV-ja „120 minutes“. Za 30 godina kroz bend je prošlo više desetina ljudi Sastav danas čine Bebec i Ljuba na bas gitarama, Cina na bubnjevima i vokal benda, Kebra.

Obojeni program pripremaju i beogradski koncert povodom promocije novog albuma koji će se 28. aprila održati u klubu Gun. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.